Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen de penis- en de vulva-versie?

Het verschil zit in de illustraties en enkele woorden. In de penisversie staan meer penissen en mannenlichamen en in de vulvaversie meer vulva's en vrouwenlichamen. Verder zijn de oefeningen in beide versies gelijk.

Het maakt dus niet uit of je je identificeert als man of als vrouw, het verschil wat wij hebben gemaakt gaat over fysieke kenmerken.

We hebben geprobeerd om de diversiteit van geslachtsdelen en lichamen mee te nemen. We zijn ons er ook van bewust dat we daarmee niet iedereen hebben kunnen representeren. Wil je een Taboekje dat helemaal bij jou past, maar valt jouw lichaam niet in het standaard vrouwenlijf-met-vulva of mannenlijf-met-penis? Neem dan even contact met ons op.

 

Wie is de doelgroep van het Taboekje?

Wat ons betreft: iedereen die interesse heeft in zijn of haar eigen seksuele leven. Die seksueel wilt groeien, die meer wilt kunnen genieten, en die niet bang is voor een beetje zelfonderzoek. Of je nou heel veel seks hebt gehad in je leven of heel weinig. Of je nou een relatie hebt of niet. Of je nou 18 bent of 80. Je hoeft niet ontevreden of onervaren te zijn om over je eigen seks te willen leren, toch? 

 

Is dit boekje ook geschikt voor jongeren?

Deze versie is geschreven met een taal gericht op mensen die al seksuele ervaringen hebben (want eerlijk is eerlijk, wij volwassenen hebben meestal ook nog een hoop te ontdekken en leren op het gebied van seksualiteit). Het Taboekje zou dus ook al heel geschikt kunnen zijn voor jongeren met (beginnende) seksuele ervaringen.

We denken zelfs dat het ontzettend nuttig zou zijn voor jongeren om deze oefeningen te doen en daarmee een goede basis te leggen in hun relatie tot hun eigen seksualiteit, hun relatie met het eigen lichaam en met het vertrouwd raken met hoe hun eigen opwinding werkt. We zijn dan ook bezig met een versie voor jongeren die nog niet (per se) seksueel actief zijn. Maar die versie duurt misschien nog wel eventjes.

Een groot deel van de oefeningen in het Taboekje zou overigens prima gebruikt kunnen worden door niet-seksueel actieve mensen.

 

Staat je vraag er niet bij? Stuur hem in alsjeblieft!